09.05.2019

COLD BREW – NAOZAJ STUDENÁ KÁVA

COLD BREW –  NAOZAJ STUDENÁ KÁVA
V poslednej dobe veľmi populárna káva. Príprava prebieha za studena. Bez kávovaru, bez horúcej vody. Rovnako ako pri každom kávovom nápoji je aj v tomto prípade dôležitá kvalitná kávová zmes. Barista naleje určitý pomer studenej vody cez už namletú kávu a nechá ju 20 hodín pri izbovej teplote lúhovat. Následne sa oddelí kávová usadenina prostredníctvom kávového filtra. Táto časovo náročná príprava dodá ľadovému variantu kávy jemnú a osviežujúcu chuť. 

Prečo sa ale nápoj dlho extrahuje? Pretože studená voda uvoľňuje z kávovej zmesi jej benefity pozvolnejšie a štrnejšie ako horúca voda. Vďaka tomu má Cold Brewnižšiu aciditu a vyššiu sladkosť a môžete v ňom tiež cítiť ovocie alebo čokoládu. Výsledkom je silná káva, ktorá sa servíruje s ľadom. V Costa Coffee si okrem základného variantu môžete objednať aj Jahodové Cold Brew, ktoré je vyshakeované s jahodovým pyré a ozdobené kúskami sušených jahôd alebo môžete zvoliť exotickejší variant Marakujové Cold Brews marakujovým sirupom a plátkom citrónu. 

NOVINKY EMAILOM?

Získajte noviny a informácie o dianí v našich kaviarňach

ODOBERAŤ

COSTA VO SVETE

Šálku kávy si môžete vychutnať aj v týchto 30 krajinách:

COSTA NA WEBE

Sledujte nás