Pistáciové oriešky, maliny a biela čokoláda. To je chuťová kombinácia, na ktorú prisahá veľa renomovaných cukrárov a šéfkuchárov: od Jamieho Olivera, cez austrálskeho šéfkuchára s francúzskymi koreňmi Guillaume Brahimiho až po londýnskeho majstra kuchyne s izraelskými koreňmi Yotama Ottolenghiho.
My sme ju použili pre našu unikátnu exkluzívnu tortu, ktorú si nedáte nikde inde ako v Costa Coffee.
Farby, z ktorých sa zbiehajú slinky
Červený základ tvorí "red velvet" korpus, ktorý podobne ako červený zamatový koberec chystá scénu pre veľké chuťové predstavenie. To sa potom odohráva v ďalších štyroch vrstvách nad ním. Začína to červenou vrstvičkou mrazených malín, pokračuje smotanovou vrstvou z peny z bielej čokolády s pistáciovou pastou, malinovým pyré a celý príbeh završuje tenká poleva z malinového pyré a zdobenie z pistáciovej múky, sekaných pistácií a lyofilizovaných malín.
Ideálne kombinované chute
Naša pistáciová torta s malinami ladí nielen farebne. Jednotlivé vrstvy sú na seba kladené premyslene tak, aby sviežosť a jemná kyslosť malín dopĺňala lahodnú hladkosť peny z bielej čokolády, smotany a charakteristickú nasládlosť pistáciových jadier.
Prajeme príjemný estetický, a hlavne kulinársky zážitok!
09.03.2020
Pistáciová torta s malinami
